Naar inhoud

Cliëntondersteuning Wlz

Heeft u een Wlz-indicatie en vragen over de keuze voor een zorgaanbieder of zorgvorm? Of heeft u misschien al zorg bij een zorgaanbieder, maar wilt u die veranderen of bespreken? Dan kunt u rechtstreeks terecht bij een cliëntondersteuner van MEE Oost. Dit is geheel kosteloos en onafhankelijk.

Wat kan MEE voor u doen?
MEE biedt informatie en advies, ondersteuning bij het opstellen, evalueren en bijstellen van uw persoonlijk plan en zorgplan, het kiezen van een zorgaanbieder en bemiddeling wanneer u er met de zorgaanbieder niet uitkomt. De ondersteuning die MEE biedt is onafhankelijk van zorgaanbieders en zorgkantoren.

Wat zijn de voordelen?
Een cliëntondersteuner van MEE zorgt voor een sterkere positie van u als cliënt. Door te informeren, adviseren en begeleiden kunt u keuzes maken die goed bij uw situatie passen.

Wanneer schakelt u MEE in?

  • Informatie en advies: dit betekent in ieder geval dat ondersteuners u kunnen informeren en adviseren over verschillende ondersteuningsvormen, het zorgaanbod in de regio of voor specifieke doelgroepen en uw rechten en wachttijden bij zorgaanbieders.
  • Het kiezen van een passende zorgaanbieder: cliëntondersteuners kunnen bemiddelen of begeleiden naar een zorgaanbieder wanneer u gekozen heeft voor opname in een instelling, een Volledig pakket thuis (VPT) of Modulair pakket thuis (MPT).
  • De invulling van uw zorgvraag: bijvoorbeeld ondersteuning bij het opstellen van een persoonlijk plan voor MPT en Persoonsgebonden budget (Pgb). Maar ook ondersteuning wanneer u het niet eens wordt met uw zorgaanbieder over de invulling van uw zorgvraag.
  • Het opstellen, evalueren en bijstellen van uw zorg of ondersteuningsplan: u kunt ondersteuning vragen bij het gezamenlijk voorbereiden van deze zorgplanbespreking, maar ook om u tijdens het gesprek bij te staan.

Contact
Wilt u graag meer informatie of contact met één van onze cliëntondersteuners? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur. Wij proberen uw e-mail dezelfde dag nog te beantwoorden. Lukt dat niet, dan ontvangt u een dag later een reactie.

Telefoon: 0314 70 05 55
E-mailadres: wlz@mee-oost.nl

Het team Wmo/Wlz van MEE Oost heeft in maart 2016 de Integron Klantbelevingsaward gewonnen in de categorie (Semi)publiek. We hebben deze prijs gekregen omdat klanten ons de beste tevredenheidsscore gaven: gemiddeld een 8,8 voor onze dienstverlening in 2015. Een prijs waar we erg trots op zijn!

Privacy en klachten
Onze medewerkers zijn er op gericht zorgvuldig met u aan uw vragen te werken en deze vragen naar tevredenheid op te lossen. En toch kan het soms niet naar wens  gaan. Klik op deze link om meer te lezen over privacy en hier om meer te lezen over onze klachtenprocedure.