Weblicity bouwt nieuwe website MEE

Foto weblicity voor websiteSinds januari heeft MEE een website die beter aansluit bij de nieuwe rol van MEE in het sociaal domein per 1 januari 2015. De nieuwe website van MEE is gebouwd door Weblicity. Weblicity is de webdesignafdeling van maatschappelijke organisatie In Balans, waar mensen werken met een psychische aandoening en een geringe kans op de arbeidsmarkt. Omdat MEE zich in haar dienstverlening richt op kwetsbare burgers, lag een samenwerking met juist deze websitebouwers voor de hand. Beide partijen zijn trots op het resultaat en kijken tevreden terug op de plezierige samenwerking.

De naam Weblicity is een samenstelling van simplicity in webdesign. De afdeling is onderdeel van In Balans, een organisatie voor maatschappelijke activering in Hasselt. Enthousiaste grafisch ontwerpers en techneuten ontwikkelen er professionele websites, webshops en diverse webtoepassingen. Medewerkers hebben veelal een psychische aandoening en een geringe kans op de arbeidsmarkt. Door te werken komen ze uit hun sociaal isolement en doen ze werkervaring op. Simone van Ruth, directeur-bestuurder bij MEE, licht de keuze voor Weblicity toe. “Onze dienstverlening is gericht op kwetsbare burgers in de samenleving. We ondersteunen daar waar nodig om iedereen mee te laten doen in de maatschappij. Hoe mooi is het dan als je met elkaar dit resultaat kunt behalen. Niet voor niets is onze slogan: MEE maakt meedoen mogelijk.”

MEE is kenniscentrum
Naast informatie voor cliënten biedt de nieuwe website ook innovatieve oplossingen voor gemeenten en (sociale) partners van MEE. “We hebben al 10 jaar lang ervaring. Onder andere  in sociale netwerkversterking, het herkennen van en omgaan met mensen met een licht verstandelijke beperking of autisme”, vervolgt Van Ruth. “Die kennis delen we graag met andere organisaties in de vorm van trainingen en consultancy. Op de nieuwe website staan veel ervaringsverhalen en filmpjes over de mogelijkheden voor gemeenten en bedrijfsleven.”

Nominatie Oranje Fonds
In Balans is onlangs genomineerd voor de verkiezing Appeltjes van Oranje 2015, een initiatief van het Oranje Fonds. De Appeltjes van Oranje van 2015 gaan naar organisaties of initiatieven die de sociaal-economische kansen van mensen versterken zodat zij meer of makkelijker mee kunnen doen in de maatschappij. De uitslag van de verkiezing wordt in mei bekend gemaakt.

Bekijk de nieuwe website op www.mee-ijsseloevers.nl en www.meeveluwe.nl

Contact