Reismaatjes gezocht in Doesburg en Didam

Word vrijwilliger van MEE op Weg
MEE Oost is op zoek naar enthousiaste, betrokken vrijwilligers voor het vervoersproject MEE op Weg. In dit vervoersproject oefenen deelnemers de route naar school, werk of sportclub samen met een Reismaatje. Dat kan op de fiets, met het openbaar vervoer of lopend.

Zelfstandig reizen geeft mensen met een beperking vrijheid. Vrijheid om eigen keuzes te maken. Vrijheid om mee te doen in de samenleving. Vrijheid om niet afhankelijk te zijn van speciaal vervoer. Het project MEE op Weg is daarom meer dan alleen leren reizen van a naar b. Het is een manier om zelfvertrouwen te krijgen. Om te ontdekken dat er zo veel is dat wél kan.

Wie helpt onze deelnemers op weg?
Voor een drietal deelnemers die zelfstandig willen leren reizen met de fiets en het openbaar vervoer zijn wij op zoek naar enthousiaste reismaatjes:

  • Voor een jongen van 13 jaar uit Doesburg is het zelfstandig leren reizen een hele uitdaging. Hij heeft uiteindelijk als doel om zelfstandig naar zijn nieuwe school in Doetinchem te fietsen.
  • Een jongen van 14 jaar wil zelfstandig leren reizen met het OV vanuit Doesburg naar Doetinchem.
  • Een jongedame van 14 jaar uit Didam wil zelfstandig leren reizen met het OV. Zij wil graag oefenen met het traject van Didam naar Arnhem.

Ben je 18 jaar of ouder en vind je het leuk om een ander te helpen? Neem voor informatie of aanmelding vrijblijvend contact op met Sabine Hollak via tel: 06 – 30 99 83 55 of e-mail: s.hollak@meeijsseloevers.nl.

Meer informatie over MEE op Weg en Reismaatjes.

Contact