Reismaatje traject Rijssen-Hengelo gezocht voor deelneemster MEE op Weg - MEE Oost

Reismaatje traject Rijssen-Hengelo gezocht voor deelneemster MEE op Weg

MEE IJsseloevers is op zoek naar een vrijwilliger die Reismaatje wil zijn voor een 15-jarige deelneemster aan MEE op Weg. MEE op Weg is een project waarin mensen die gebruik maken van speciaal of aangepast vervoer zelfstandiger leren reizen, bijvoorbeeld met de fiets, het openbaar vervoer of te voet. Als Reismaatje begeleid je dit leertraject.

De deelneemster
De 15-jarige deelneemster is moeilijk lerend. Vanuit haar woonplaats Rijssen, wil ze graag zelfstandig leren reizen naar haar school in Hengelo. Haar traject start op de fiets vanuit huis naar het station in Rijssen. Vervolgens reist ze met de trein naar Hengelo. Vanuit station Hengelo wil ze samen met jou onderzoeken hoe ze het laatste stuk naar school het best kan afleggen.

Wat doe je als vrijwilliger?
Als Reismaatje coach je een deelnemer (iemand met een beperking) die zelfstandig wil reizen naar een werkplek of dagbesteding. De deelnemer bepaalt welke route hij of zij wil oefenen en wat hij of zij wil leren. Als Reismaatje stimuleer je de deelnemer om zelf de zoektocht en het avontuur aan te gaan. Je gaat dus letterlijk en figuurlijk met de deelnemer mee op weg, waardoor de stap naar zelfstandig reizen verkleind wordt.

Veel voldoening
Eén van de vrijwilligers van het project MEE op Weg vertelt: “Het niet zelfstandig kunnen reizen gaf de deelneemster die ik mocht helpen steeds het gevoel dat ze afhankelijk van anderen was. Dan wordt het reizen ineens een heel groot ding. Ik heb gemerkt dat ze met mijn tijdelijke hulp veel meer kon dan ze zelf dacht. Dat is mooi om te zien. Ze was ontzettend trots toen ze na afloop van het traject een heel stuk zelfstandiger kon reizen via de routes die we geoefend hadden. Het zelfvertrouwen dat ze daarvan kreeg, straalde ook meteen uit op haar dagelijks leven. Het is bijzonder om dat voor iemand te kunnen doen! Ik ben nu een vast reismaatje binnen MEE op Weg en moedig iedereen aan om dat ook te doen. Je haalt er zo veel voldoening uit!”

Wie zoeken wij?
Een of twee enthousiaste, betrokken vrijwilliger(s) (leeftijd: minimaal 18 jaar) voor onze 15-jarige deelneemster die graag zelfstandig wil leren reizen op het traject Rijssen-Hengelo.

Ondersteuning aan vrijwilligers
Een consulent van MEE ondersteunt het Reismaatje en de deelnemer tijdens het oefentraject. De consulent zorgt voor de kennismaking, ondersteunt bij het maken van het reisplan en beantwoordt alle vragen.

Meer weten of aanmelden als vrijwilliger?
Neem contact op met Sabine Hollak voor meer informatie of om je direct aan te melden als vrijwilliger: 088 633 0 633 of per mail s.hollak@meeijsseloevers.nl.

Aanmelden of meer informatie
Meer informatie of aanmelden kan via Sabine Hollak, consulent MEE IJsseloevers via s.hollak@meeijsseloevers.nl of 06 – 30 99 83 55.

Contact