Jouw inzending kan de Doemee-award 2019 winnen - MEE Oost

Jouw inzending kan de Doemee-award 2019 winnen

Samen sterk voor een samenleving waarin iedereen mee doet

Eind 2019 wordt de Doemee-award uitgereikt. De Doemee-award is een stimuleringsprijs voor personen of organisaties in Gelderland, Overijssel, Flevoland en Drenthe die zich met een lokaal initiatief in hun omgeving inzetten voor een samenleving van en voor iedereen. Hun inzet stelt mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt in staat maximaal mee te doen. De winnaar ontvangt een geldbedrag om het initiatief verder uit te bouwen en meer mensen mee te laten doen. Vanaf nu kan iedereen een lokaal initiatief van een persoon of een organisatie inzenden! De Doemee-award is een initiatief van MEE.

“MEE gelooft in de kracht van het collectief”, vertelt bestuurder Simone van Ruth. Een inclusieve samenleving waar iedereen naar vermogen mee kan doen, komt alleen tot stand als iedereen een steentje bijdraagt. Dat hoeft niet altijd groots te zijn. Burgerinitiatieven ontstaan omdat mensen betrokken zijn bij de samenleving. Hetzelfde geldt voor instellingen en bedrijven die bijvoorbeeld mensen met een afstand tot werk een kans bieden. Of hun informatievoorziening zodanig hebben aangepast dat mensen met een beperking het ook begrijpen. Al deze initiatieven die bijdragen aan een inclusieve samenleving en met positieve, enthousiaste inzet gerealiseerd worden, verdienen een podium.

Inzenden via www.doemee-award.nl
Inzenden van een initiatief van een persoon of organisatie in Drenthe, Gelderland, Flevoland en Overijssel kan tot 1 oktober 2019 via www.doemee-award.nl. De Doemee-award wordt in samenwerking met (lokale) partners uitgereikt.

Een jury kiest de winnaar
Wie naar huis gaat met de Doemee-award wordt niet door MEE bepaald. Een jury, bestaande uit cliëntvertegenwoordigers en ervaringsdeskundigen, zal zich over de inzendingen buigen. Daarnaast zorgt de uitslag van een publieke stemronde voor extra gewicht in de schaal. De winnaar wordt eind dit jaar tijdens een feestelijke uitreiking bekend gemaakt.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie en inzenden een kijkje nemen op www.doemee-award.nl . Dit geldt ook voor organisaties die zich als (lokale) partner willen verbinden aan de Doemee-award.

Contact