info@meeoost.nl 0314 344 224
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Uitreiking Doemee-award 2020

9 december 2020 - 15:00

Op 9 december reikt MEE voor het 5e jaar de Doemee-award uit in de provincies Gelderland, Overijssel, Flevoland en Drenthe. Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. De Doemee-award waardeert en stimuleert dit enthousiasme. Het is een prijs voor organisaties en personen die zich inzetten voor inclusie (meedoen) van mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand om te participeren.

Omdat dit jaar anders is dan anders, horen de initiatieven dit jaar op verrassende wijze wie door de jury gekozen is tot winnaar van de stimuleringsprijs van €500,-. Dit geldt ook voor de winnaars van de publieksprijs.

Achtergrond
Samen sterk voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Een inclusieve samenleving komt alleen tot stand als iedereen een steentje bijdraagt. Dat hoeft niet altijd groots te zijn. Burgerinitiatieven ontstaan omdat mensen betrokken zijn bij de samenleving. Hetzelfde geldt voor instellingen en bedrijven die bijvoorbeeld mensen met een afstand tot werk een kans bieden. Of hun informatievoorziening zodanig hebben aangepast dat mensen met een beperking het ook begrijpen. Met hun enthousiasme maken zij het verschil; door op zoek te gaan naar de mogelijkheden en niet te blijven denken in beperkingen. Om dat enthousiasme te waarderen, is er de Doemee-award.

Details

Datum:
9 december 2020
Tijd:
15:00

Organisator

Contact