Uitreiking Doemee-Award 2019 - MEE Oost
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Uitreiking Doemee-Award 2019

12 december 2019 - 15:00 - 17:00

Op 12 december reikt MEE voor het vierde jaar op rij de Doemee-award uit in de provincies Gelderland, Overijssel, Flevoland en Drenthe.
Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. De Doemee-award waardeert en stimuleert dit enthousiasme. Het is een prijs voor organisaties en personen die zich inzetten voor inclusie (meedoen) van mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand om te participeren.

Meer informatie volgt binnenkort.

Achtergrond
Samen sterk voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen
Met de ratificatie van het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking als kers op de taart, is inclusie actueler dan ooit. Een inclusieve samenleving komt alleen tot stand als iedereen een steentje bijdraagt. Dat hoeft niet altijd groots te zijn. Burgerinitiatieven ontstaan omdat mensen betrokken zijn bij de samenleving. Hetzelfde geldt voor instellingen en bedrijven die bijvoorbeeld mensen met een afstand tot werk een kans bieden. Of hun informatievoorziening zodanig hebben aangepast dat mensen met een beperking het ook begrijpen. Met hun enthousiasme maken zij het verschil; door op zoek te gaan naar de mogelijkheden en niet te blijven denken in beperkingen. Om dat enthousiasme te waarderen, is er de Doemee-award.

Details

Datum:
12 december 2019
Tijd:
15:00 - 17:00

Organisator

Contact