Training Herkennen van en omgaan met mensen met een niet-zichtbare beperking (open inschrijving) - MEE Oost
Laden Evenementen

« All Events

Training Herkennen van en omgaan met mensen met een niet-zichtbare beperking (open inschrijving)

14 oktober - 13:30 - 17:00

| €129,

Deelname aan de training levert accreditatiepunten op bij de registers SKJ en Registerplein. Op aanvraag zijn er mogelijkheden voor accreditatiepunten van een ander register zoals LH POH GGZ, NVvPO en kwaliteitsregister kraamverzorgenden. kwaliteitsregister V&V, Register zorgprofessionals, mits er voldoende deelnemers zijn van dat betreffende register en dit tijdig is aangegeven.

Iedere professional, die met cliënten, klanten, patiënten, huurders of burgers te maken heeft, kent ze: mensen die anders reageren dan anderen. Grote kans dat je dan te maken hebt met iemand met een beperking, die niet direct zichtbaar is. Er zijn namelijk meer dan 2,5 miljoen Nederlanders, die zo’n beperking hebben. Maar het is niet altijd eenvoudig om iemand met een beperking te herkennen en daar op de juiste manier mee om te gaan.

Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB), autisme of bijvoorbeeld niet-aangeboren hersenletsel zijn verbaal vaak goed onderlegd, waardoor de beperking niet direct opvalt. Dit kan belemmerend zijn in uw werk. Bijvoorbeeld als het gaat om:

 • het maken, begrijpen en nakomen van afspraken;
 • voor u vanzelfsprekende communicatie en omgang die niet het gewenste effect hebben;
 • conflictsituaties als gevolg van onduidelijkheid en onbegrip;
 • uitval, verzuim en herhaaldelijk terugkerende situaties die hoge kosten met zich meebrengen.

Training Herkennen van en omgaan met mensen met een niet-zichtbare beperking
Het doel van deze training is dat professionals en/of vrijwilligers mensen met een licht verstandelijke beperking, autisme of bijvoorbeeld niet-aangeboren hersenletsel herkennen en weten wat er nodig is in de benadering van deze doelgroep. Om bovenstaande situaties te voorkomen en er bovenal voor te zorgen dat mensen met een beperking beter kunnen participeren in de maatschappij (inclusie).

Resultaten

 • Concrete herkenningspunten.
 • Inzicht in denkwijze en begrip.
 • Concrete handvatten voor de omgang.
 • Omslag in denken van beperkingen naar mogelijkheden.

Werkwijze
De training wordt gegeven door trainers van MEE met jarenlange ervaring op het gebied van het herkennen van en omgaan met mensen met een beperking. Ervaringsdeskundige inzet, ervaringsoefeningen en naslagwerken ondersteunen de theoretische kennis die overgedragen wordt tijdens de training.

Datum, tijd en locatie
De training vindt plaats op 14 oktober (13.30 – 17.00 uur) in Zwolle en staat open voor individuele inschrijvingen van professionals en/of vrijwilligers uit verschillende werkvelden (bv. overheid, zorg en welzijn, onderwijs, arbeid, veiligheid en justitie). Datum onder voorbehoud van wijzigingen. Deze training stipt diverse niet-zichtbare beperkingen aan. Bent u meer of ook op zoek naar verdieping op een specifieke beperking, dan is een specifieke training als ‘Herkennen van en omgaan met autisme’ wellicht iets voor u.

Investering
De investering voor de training bedraagt € 129,- per persoon. Meldt u meerdere professionals aan (tot een maximum van drie personen extra), dan ontvangt u korting.

 • Meldt u naast uzelf één extra professional/vrijwilliger aan?
  Dan ontvangt u 10% korting (investering bedraagt € 116,10 per persoon).
 • Meldt u naast uzelf twee extra professionals/vrijwilligers aan?
  Dan ontvangt u 20% korting (investering bedraagt € 103,20 per persoon).
 • Meldt u naast uzelf drie extra professionals/vrijwilligers aan?
  Dan ontvangt u 25% korting (investering bedraagt € 96,75 per persoon).

Meer weten?
Of de mogelijkheden bespreken voor een grotere groep deelnemers?
Neem dan contact op met MEE via T 088 633 0 633.

Details

Datum:
14 oktober
Tijd:
13:30 - 17:00
Kosten:
€129,

Locatie

Organisator

Contact