Laden Evenementen

« All Events

 • Dit evenement is voorbij.

Niet-aangeboren hersenletsel: thuis begint het pas

25 november - 15:30 - 17:00

| Gratis

Gratis webinar
Donderdag 25 november | 15:30 – 17:00 uur

Professionals opgelet! Kom je in je werk wel eens iemand tegen met een niet-aangeboren hersenletsel? Dan is het belangrijk om te weten dat voor deze persoon het leven totaal op zijn kop staat en dat dit ook niet meer overgaat. Dit heeft ook een enorme impact op gezinsleden, collega’s, vrienden en familie. Dat wordt vaak niet goed onderkend en over het hoofd gezien. Na de eerste revalidatieperiode worden vooral thuis en in dagelijkse situaties de gevolgen voor iedereen zichtbaar en merkbaar. Om te zorgen dat mensen met een niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten veel sneller de juiste hulp en ondersteuning kunnen vinden verdient dit thema meer aandacht.

In dit online programma is er ruimte voor interactie en gaan we dieper in op de gevolgen voor de getroffene en zijn/haar naasten in de dagelijkse leefomgeving. Artsen, professionele begeleiders, ervaringsdeskundigen, gezinsleden en een vertegenwoordiger van een patiëntenvereniging delen hun kennis en ervaringen. Je krijgt tips en handreikingen die je als professional in je dagelijkse praktijk kunt toepassen.

Dit webinar geeft je meer inzicht in

 • wat er thuis, in het sociale netwerk en in de werkomgeving van iemand met een niet-aangeboren hersenletsel nodig is,
 • hoe naasten ontlast kunnen worden,
 • wat jouw rol daarbij zou kunnen zijn.

Programma:

 • 15:15 uur – Online inloop
  Via deze link kun je inloggen.
 • 15.30 uur – Welkom en opening door Matthijs Wind, dagvoorzitter
 • 15:35 uur – Interview met Erik Grauwmeijer, MD, PhD revalidatiearts
  Erik is gepromoveerd op de lange-termijn-gevolgen van middelzwaar tot ernstig traumatisch hersenletsel. Vanuit wetenschappelijk perspectief geeft hij ons inzicht in de chronische fase van een traumatisch hersenletsel en de effecten daarvan op iemands leven.
 • 15:55 uur – De breuk in je levenslijn
  We gaan in gesprek met Izaak en Mirjam, beiden getroffen door een niet-aangeboren hersenletsel. Zij nemen je mee in hun eigen verhaal, waar worstelen ze mee, wat heeft het hen gebracht en waar staan ze nu? Welke aandachtspunten vinden zij belangrijk om met jou als professional te delen?
 • 16:15 uur – Een niet-aangeboren hersenletsel heb je niet alleen
  Tineke en Jan hebben allebei een partner met NAH. Waar lopen zij tegenaan, wat lijkt goed te gaan en hoe kun je hen als professional ondersteunen en begeleiden? Tim’s vader heeft hersenletsel opgelopen, hoe is dat voor een kind om mee te maken? Welke tips willen Tineke, Jan en Tim aan ons meegeven?
 • 16.35 uur – Niets is wat het lijkt
  Aan tafel praten we verder met experts op het gebied van begeleiding en ondersteuning van mensen met een niet-aangeboren hersenletsel, zoals een huisarts, directeur van een patiëntenvereniging en trainer/coach van MEE. Zij delen hun inzichten, kennis en ervaring.
 • 16.55 uur – Afronding en afsluiting door dagvoorzitter, Matthijs Wind
 • 17:00 uur – Einde

Voor wie?
Dit webinar is met name interessant voor professionals, werkzaam in de zorg, in de huisartsenpraktijk, in het sociale domein, bij woningcorporaties, politie of justitie, uitkeringsinstanties, in publieke zaken of de schuldhulpverlening. Maar iedereen, die meer wil weten over wat het betekent om te leven met een niet-aangeboren hersenletsel en hoe je daar het beste op kunt inspelen, is van harte welkom.

Klik hier om je aan te melden!

Details

Datum:
25 november
Tijd:
15:30 - 17:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Locatie

Contact