NAH Café Aalten - MEE Oost
Laden Evenementen

« All Events

NAH Café Aalten

19 oktober - 10:00 - 12:00

| Gratis

MEE Oost organiseert zaterdag 19 oktober a.s. een bijeenkomst voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun partners. Belangstellenden zijn welkom bij het NAH Café Aalten bij locatie Beth San, Ludgerstraat 17-25 in Aalten

Jaarlijks zijn er meer dan 100.000 mensen die worden geconfronteerd met de gevolgen van  hersenletsel. Dat kan worden veroorzaakt door een ongeluk, hersenbloeding, tumor in de hersenen maar ook door een ongelukkige val en vele andere oorzaken. Om lotgenoten te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen, organiseert MEE Oost een aantal keer per jaar een NAH Café. Dit is een ontmoetingsplek voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Er worden ervaringen en tips uitgewisseld. Een belangrijke functie van het NAH Café is het vergroten van het sociale netwerk van de deelnemers.

Thema
Het thema van deze bijeenkomst is “Concentratie”. Moeite met aandacht vasthouden en concentreren komt veel voor na NAH. Dit is een ontzettend belangrijke functie van de hersenen die ingezet wordt bij bijna alles wat we doen. Er zijn heel veel hersengebieden betrokken bij het vasthouden, verdelen of bepalen wat de aandacht nodig heeft. In dit NAH café staan we stil bij de verschillende soorten aandacht en de moeite die je ervaart. Ook doen we een aandacht oefening en bespreken we op welke manieren je kunt omgaan met aandacht- en concentratie problemen.

Deelnemen
Mensen met niet-aangeboren hersenletsel, woonachtig Winterswijk, Groenlo of Aalten, zijn zaterdag 19 oktober van harte welkom om 10.00 uur bij Beth San,  Ludgerstraat 17-25, 7121 EG in Aalten. Ook partners / familieleden zijn van harte welkom. Om 12.00 uur sluiten we af. Toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Voor meer informatie over het NAH Café kunt u contact opnemen met consulent Meike van Dieren van MEE Oost, te bereiken via T 0314 34 42 24 of m.vandieren@mee-oost.nl.

Details

Datum:
19 oktober
Tijd:
10:00 - 12:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Contact