NAH Café Groenlo - MEE Oost
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

NAH Café Groenlo

2 maart - 10:00 - 12:00

| Gratis

MEE Oost organiseert zaterdag 2 maart een bijeenkomst voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun partners. Belangstellenden zijn welkom bij het NAH Café Groenlo bij de Mattelier, Mattelierstraat 19 in Groenlo. 

Jaarlijks zijn er meer dan 100.000 mensen die worden geconfronteerd met de gevolgen van  hersenletsel. Dat kan worden veroorzaakt door een ongeluk, hersenbloeding, tumor in de hersenen maar ook door een ongelukkige val en vele andere oorzaken. Om lotgenoten te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen, organiseert MEE Oost een aantal keer per jaar een NAH Café. Dit is een ontmoetingsplek voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Er worden ervaringen en tips uitgewisseld. Een belangrijke functie van het NAH Café is het vergroten van het sociale netwerk van de deelnemers.

Thema
Barry Janssen van PSHVelp komt ons een workshop geven met Mindfulness als onderwerp. Mindfulness wordt ook wel aandachttraining genoemd. Het biedt handvatten om op een praktische wijze weerbaarder te zijn tegen dagelijkse stress, prikkels en (mentale) vermoeidheid. Mindfulness helpt om vanuit zorgzame aandacht en ontspanning de dagelijkse (stress-)situaties beter te overzien. Er wordt uitleg gegeven over wat mindfulness is en waarom het focussen van aandacht energie oplevert en het verdelen van aandacht energie kost. De betekenis van Mindfulness voor mensen met een NAH of Burn-out wordt duidelijk. En we ervaren mindfulness zelf door een tweetal oefeningen.

Deelnemen
Mensen met niet-aangeboren hersenletsel, woonachtig Winterswijk, Groenlo of Aalten, zijn zaterdag 2 maart van harte welkom om 10.00 uur bij de Mattelier,  Mattelierstraat 19 in Groenlo. Ook partners / familieleden zijn van harte welkom. Om 12.00 uur sluiten we af. Toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Voor meer informatie over het NAH Café kunt u contact opnemen met consulent Meike van Dieren van MEE Oost, te bereiken via T 0314 34 42 24 of m.vandieren@mee-oost.nl.

Details

Datum:
2 maart
Tijd:
10:00 - 12:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Locatie

Contact